Underbar Nutellacheesecake (tjock botten)

Väldigt enkel och underbar cheesecake med Nutellafyllning och botten av Digestivekex. Som dom flesta andra cheesecakes går det utmärkt att göra den i förväg och frysa in. Bara att ta fram 1-2 timmar innan servering så är fikat klart!

Tips! Vill du ha en mer chokladig cheesecake rakt igenom även i botten, så kolla in det här receptet på cheesecake med Oreobotten. För en cheesecake med tunnare botten och mer fyllning, kolla in det här receptet istället.

Ingredienser:

  • Botten:
  • 400 g Digestivekex
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • Nutellafyllning:
  • 300 g färskost, t.ex. Philadelphia
  • 2 msk florsocker
  • 400 g Nutella, rumsvarm
  • Garnering:
  • 100–150 g hasselnötter

Gör så här:

  1. Garnering: Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Hacka nötterna och lägg dem på en ugnsplåt. Rosta dem mitt i ugnen i 7–10 min.
  3. Låt kallna på plåten.
  4. Botten: Krossa Digestivekexen och tillsätt smöret i bitar. Smula ihop allt ordentligt med händerna.
  5. Tryck ut den smuliga massan i en form med löstagbar kant, 22–23 cm. Ställ den i kylen en stund.
  6. Nutellafyllning: Rör ihop alla ingredienserna till en jämn smet och bred ut den på bottnen.
  7. Strö nötterna över Nutellafyllningen.
  8. Låt kakan stå i kylen eller frysen i 1–2 timmar före servering.
  9. Servera gärna kakan med lättvispad grädde. Den går bra frysa!

Tack Newsner för receptet!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.