Väldigt enkel och underbar cheesecake med Nutellafyllning och botten av Digestivekex. Som dom flesta andra cheesecakes går det utmärkt att göra den i förväg och frysa in. Bara att ta fram 1-2 timmar innan servering så är fikat klart!
Tips! Vill du ha en mer chokladig cheesecake rakt igenom även i botten, så kolla in det här receptet på cheesecake med Oreobotten. För en cheesecake med tunnare botten och mer fyllning, kolla in det här receptet istället.
Ingredienser:
- Botten:
- 400 g Digestivekex
- 150 g smör, rumsvarmt
- Nutellafyllning:
- 300 g färskost, t.ex. Philadelphia
- 2 msk florsocker
- 400 g Nutella, rumsvarm
- Garnering:
- 100–150 g hasselnötter
Gör så här:
- Garnering: Sätt ugnen på 180 grader.
- Hacka nötterna och lägg dem på en ugnsplåt. Rosta dem mitt i ugnen i 7–10 min.
- Låt kallna på plåten.
- Botten: Krossa Digestivekexen och tillsätt smöret i bitar. Smula ihop allt ordentligt med händerna.
- Tryck ut den smuliga massan i en form med löstagbar kant, 22–23 cm. Ställ den i kylen en stund.
- Nutellafyllning: Rör ihop alla ingredienserna till en jämn smet och bred ut den på bottnen.
- Strö nötterna över Nutellafyllningen.
- Låt kakan stå i kylen eller frysen i 1–2 timmar före servering.
- Servera gärna kakan med lättvispad grädde. Den går bra frysa!
Tack Newsner för receptet!