Smördeg och Nutella är en sån otroligt god kombination. Tack vare dessa två ingredienser kan man forma och anpassa i all oändlighet till nästan varje högtid eller kalas! Det blir alltid lyckat och kan med fördel göras i sista minuten eftersom det är så enkelt att göra och smakar faktiskt godast lite ljummet 🙂
Ingredienser:
- 2 paket smördeg
- 0,75 dl Nutella
- 1 ägg
- florsocker
Gör så här:
- Lägg ut det första lagret av smördeg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Kavla ut det tunt och bred Nutella i en triangel (eller i form av en gran om du så vill).
- Lägg på ytterligare ett lager smördeg ovanpå och skär ut en triangel i degen med en vass kniv.
- Skär skåror längs med båda kanterna med ca 2 centimeters mellanrum, men skär inte ända in till mitten och spara en bit i toppen.
- Snurra varje skåra runt sig själv så att det ser ut som en spiral. Ju längre skåra desto fler varv så klart.
- Pensla därefter din julgran med ett uppvispat ägg och sätt in den i ugnen på 180 grader i 20 minuter beroende på ugn och tjocklek på smördegen.
- Pudra julgranen med Nutella med florsocker så det ser ut som att den är snötäckt.
- Servera och njut!
Källa: Villalivet.se
#nutellarecept #nutella #recept #jul #julrecept #julgran #julbord #fika #efterrätt