Nutella Crisp Godis

Den 30:e är det lösgodisets dag! Klart vi passar på att göra eget godis med Nutella, dagen till ära 🙂 Mycket godare med hembakat godis också!

Det här behöver du för att göra Nutella Crisp Godis:

 • 9 dl mini-marshmallows
 • 250 g Nutella 250 g
 • 30 g smör
 • 1 krm salt
 • 9 dl Rice Crispy flingor (andra flingor går också bra)
 • 1 dl chokladknappar
 • 1 dl hackade hasselnötter

Så här gör du Nutella Crisp Godis:

 1. Förbered en ca 20×20 cm panna med aluminiumfolie och spraya den tunt med oljespray.
 2. Placera marshmallows, Nutella, smör och salt i en stor mikrosäker skål. Mikra i 30 sekunders intervaller för att undvika överhettning. Värm till marshmallows och smör är smälta och blandningen är slät. Det kommer vara något klibbigt och stickigt.
 3. Lägg i flingor, chokladknappar och hasselnötter i blandningen och blanda till allt är välblandad och täckt med marshmallow blandningen.
 4. Skrapa godiset ner i den förberedda formen och tryck ut till ett jämnt lager. Låt det kallna och rumsvarmt i ca 45 minuter. För att skynda på kan du ställa formen i kylen också.
 5. När det kallnat, lyft upp godiset från formen med hjälp av aluminiumfoliet. Skär Nutella Crips godisar i små portioner för servering. För bästa smak och konsistens, servera godiset rumsvarmt. För extra chokladsmak, testa att doppa godisarna i smält choklad. Förvara Nutella Crisp Godis i en lufttät burk i rumstemperatur i upp till en vecka. Variationer: Det här receptet fungerar med andra typer av smör också, som jordnötsmör eller andra nötsmör. Du kan också blanda i annat i blandningen och lägga till hackade godisar, kokos, andra nötter, torkad frukt. Det går även bra att byta ut Rice Crispy till andra flingor som tex Corn Flakes, choklad Rice Crisoy eller Chereos.
Nutella Crisp Godis
Nutella Crisp Godis
Nutella Crisp Godis
Dela Nutella Crisp Godis i portioner
Sådär glad blir man när man får äta Nutella Crisp Godis 🙂
Den som väntar på nåt gott…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.