Ingredienser:
- 250 g Digestivekex
- 75 g mjukt osaltat smör
- 400 g Nutella (rumstempererad)
- 100 g hackade, rostade hasselnötter
- 500 g färskost (rumstempererad)
- 60 g siktat florsocker
Gör såhär:
- Bryt Digestivekexen i småbitar och lägg i en matberedare eller krossa dem för hand. Tillsätt smör och 15 ml (1 msk) Nutella och kör tills det börjar klumpa sig.
- Lägg 25 g (3 msk) av hasselnötter och fortsätter att blanda tills du får en fuktig, sandig blandning . Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant (ca 23 cm). Ställ i kylen medan du gör fyllningen.
- Vispa färskost och florsocker till en jämn smet och tillsätt sedan resten av Nutella och rör ihop till en smet. Ta ut formen från kylskåpet och häll fyllningen över kexbottnen.
- Strö hasselnötter över fyllningen. Låt cheesecaken vila i kylen minst 4 timmar innan servering eller över natten.
Receptet kommer från: http://
#nutellarecept #nutella #cheesecake #efterrätt #baka #nobake #fika #recept