Vanligtvis görs Mozartkulor med nougat i mitten men här har vi bytt ut nougaten mot Nutella. Det smakar fantastiskt gott! Alltid när jag gör något med smält choklad så blandar jag 50/50 mörk och ljus choklad. Det blir absolut godast tycker jag. Här har vi även haft på lite rosa strössel 🙂
Ingredienser:
- 250 gram Nutella
- 500 gram marsipan
- 150 gram ljus choklad
- 150 gram mörk choklad
- 1 tsk neutral olja
Gör så här:
- Klicka ut 30 delar Nutella på en plåt täckt med plastfolie eller bakplåtspapper. Låt stelna en stund i frysen.
- Dela under tiden mandelmassan i 30 lika stora bitar som du plattar ut tunt.
- Ta ut plåten med Nutella från frysen. Lägg en Nutellaklick på varje platta med mandelmassa och forma runt Nutella så den täcker helt.
- Dela chokladen i bitar i ett smalt glas. Mikra max 30 sek åt gången på full effekt tills chokladen är nästan helt smält. Rör om mellan gångerna.
- Doppa kulorna i chokladen med hjälp av en potatissticka och en gaffel. Låt stelna på plåten med plastfolie under.

Källa: Celia Lind
#nutellarecept #nutella #recept #mozartkulor #fika