Chokladbollar överlag är så himla gott!
Här kommer ett kul recept med både Nutella och Oboy i smeten. Gott till fikat!
Ingredienser:
- 200 g rumstempererat smör
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl vispgrädde
- 4 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 5 msk Oboy
- 2 dl Nutella
- 1 nypa salt
- 13-15 dl havregryn
Gör såhär:
- Mixa all havregryn i en mixer tills själva grynen är sönder. Ställ åt sidan.
- I en annan skål, vispa smör och strösocker fluffigt med en elvisp.
- Häll i grädden och vispa på hög hastighet tills du har en ”bra” smet, ca 2 minuter. Tillsätt vaniljsocker, kakao, Oboy, Nutella och salt. Vispa till en jämn smet. Tillsätt till sist havregrynen och vispa tills allt är blandat.
- Ställ smeten i kylskåpet i minst 30 minuter.
- Rulla dem sedan i kokos/pärlsocker/strössel.
Källa: nouw.com/DailyBakeOfCake
#nutellarecept #nutella #recept #baka #fika #swedishfika #havrebollar #chokladbollar #chokladbollensdag