En helt fantastisk våffeltårta har jag hittat på sidan mycupcakeaddiction och översatt till svenska här nedan. Nu när vi börjar få fina jordgubbar passar det ju extra bra.
Ingredienser:
- Våffelsmet:
- 240 g vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 60 g kakao
- 240 g strösocker
- 2 ägg
- 130 g rumsvarmt smör
- 1,75 dl vatten
- 50 g olja
- Fyllning:
- 1 liten burk, 350 g Nutella
- 2 askar jordgubbar
Gör så här:
- Förvärm ett våffeljärn.
- Vispa ihop alla ingredienser till smeten. Konsistensen ska likna chokladmousse, så den blir lite halvfast.
- Spreja eller pensla lite olja på våffeljärnet så att smeten inte ska fastna.
- Lägg en fjärdedel av smeten per våffelruta. Men överfyll inte för smeten kommer att fyllas ut och resa sig.
- Grädda 2-3 minuter.
- Låt våfflorna kallna innan du försiktigt tar ut dom från våffeljärnet.
- Rensa jordgubbarna och skär dom i tunna skivor, ca 5 mm tjocka.
- Fyll en spritspåse med Nutella. Placera första våfflan på en serverigsbricka eller liknande.
- Spritsa Nutella över första våfflan.
- Lägg ett lager med jordgubbar på Nutellan.
- Lägg på ytterligare lite Nutella ovanpå jordgubbarna för att nästa våffla ska kunna få fäste.
- Upprepa proceduren med dom andra våfflorna tills du har en fyra våningshög våffeltårta.
- På översta våfflan lägger du ett sista lager med Nutella så att hela våfflan täcks helt. Fyll gärna ut på kanterna så det rinner ner lite på sidorna också.
- Toppa med lite jordgubbar.