Ingredienser:
- 250 g smör
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl vatten
- ca 1-2 dl Nutella, beroende på hur mycket innehåll man vill ha
- 1 ägg
Gör såhär:
- Tänk på att alla ingredienser ska vara kalla. Blanda mjöl, vatten och hälften av smöret till en deg. Låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
- Kavla ut degen till en kvadrat ca 35×35 cm. Hyvla eller skiva resten av smöret och lägg det på halva degplattan. Vik upp degen över smöret.
- Kavla eller tryck ut degen till en fyrkant ca 40×20 cm. Se till att inget smör tränger ut. Vik ihop degen i tre delar åt ena hållet och två delar åt andra hållet.
- Låt degen vila i kylen i ytterligare ca 15 min. Upprepa kavling och vikning ytterligare 2-3 gånger.
- Sätt ugnen på 175°c. Kavla sedan ut degen till en tunn platta, ca 30×60 cm.
- Mät ut hur stora bakelser du vill ha. Jag tog ca 10×13 cm. Skär ut dem och lägg en stor klick Nutella i mitten och vik sedan ihop dem. Lägg dem på en plåt klädd i bakplåtspapper. Glöm inte att pressa ihop kanterna noga för annars rinner Nutellan ut.
- Pensla bakelserna med ett uppvispat ägg. Grädda sedan i ungefär 18 minuter i mitten av ugnen.
- Låt dem vila en stund före servering. Pudra över lite florsocker om du vill och servera med hallon.
Receptet kommer från: http://nouw.com/
#Nutellarecept #nutella #recept #smördeg #fika#bakelse #efterrätt #baka