Smaskiga cupcakes med Nutella med en sån härlig frosting!
Ingredienser:
- CUPCAKES:
- 100 g vetemjöl (1 3/4dl)
- 150 g strösocker (1 3/4dl)
- 30 g kakao (3/4dl)
- 3 g maizena (1tsk)
- 3 g bakpulver (1/2tsk)
- 3 g bikarbonat (1/2tsk)
- 3 g salt (1/2tsk)
- 8 g vaniljsocker (1msk)
- 55 g ägg (1st)
- 75 g mjölk (3/4dl)
- 40 g vegetabilisk olja (1/2dl)
- 50 g bryggd kaffe (Varm) eller kokande vatten (1/2dl)
- NUTELLA FROSTING:
- 150 g mörk choklad – smält
- 250 g osaltat smör – rumstemperatur
- 150 g florsocker (2 1/2dl)
- 8 g vaniljsocker (1msk)
- 2 g salt (1/4tsk)
- 100 g Nutella (1dl)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 170 grader. Sikta alla torra ingredienser i en bunke.
- Vispa ägg, mjölk och vegetabilisk olja lite lätt med en handvisp.
- Blanda i äggvispningen med dem torra ingredienserna och tillsätt det varma kaffet och blanda väl, smeten kommer att vara lös. Vill du inte ha kaffesmak tillsätter du varmvatten.
- Fyll dina cupcakes formar lite mindre än 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 16 – 17 min. Gör stickprov, ta ut och låt svalna helt innan du lägger på frosting.
- Frosting: Hacka chokladen och smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad.
- Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt vitt och fluffigt.
- Vispa i Nutella och den smälta mörka chokladen, vispa väl. Är frostingen lite lös kan du stoppa in den i kylen 10 minuter.
Källa: http://www.royfares.se
#nutellarecept #cupcakes #muffins #nutella #recept #frosting #baka #fika