Här kommer ett recept på en helt underbar cheesecake med glasyr. Kan det bli godare?!
Ingredienser:
- Botten:
- 3,4 dl kaksmulor, tex Oreo
- 6 msk smält osaltat smör
- Fyllning:
- 2,25 dl Philadelphia, rumstemp
- 1,7 dl vispgrädde
- 1,7 dl socker
- 1 tsk vaniljextrakt
- 0,5 tsk salt
- 4,5 dl Nutella
- 4 stora ägg, lätt vispade
- Glasyr:
- 2,25dl Nutella
- 1,1 dl vispgrädde
Gör så här :
- Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör ihop ingredienserna till botten, grädda i 10 min. Låt svalna.
- Fyllning: Sänk ugnen till 150 grader.
- Vispa ihop Philadelphia, grädde & socker till fyllningen, tills det är mjukt och fluffigt. Tillsätt vanilj, salt och vispa ihop. Tillsätt Nutella och vispa ihop. Häll försiktigt i äggen och rör ihop.
- Häll smeten i formen med kakbotten, grädda i ugnen i ett vattenbad eller ställ en liten plåt fylld med vatten i botten av ugnen. Det är för att göra värmen fuktig. Grädda i ugnen en timme.
- Stäng av ugnen och låt det stå i vattenbadet i en timme till.
- Ta ut från ugnen och vattenbadet, låt cheesecaken svalna till rumstemperatur.
- Glasyr: Värm grädden till glasyren och häll över Nutella, rör så det blandas ihop.
- Häll över cheesecaken. Kyl i minst 4 timmar. Cheesecaken är lättast att skära när den är kall eller frusen.
Översatt från bakedbyanintrovert.