Jättecookie med nutellagömma

Vad sägs om en jättecookie med Nutellagömma? Det här receptet kommer från bloggen Fridas bakblogg och hennes bilder på jättecookien ser gudomligt goda ut! Hela receptet räcker till 10 bitar enligt Frida.

Ingredienser:

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl chokladknappar eller mörk hackad choklad
  • 2,5 dl Nutella

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form 20 cm, med bakplåtspapper.
  2. Vispa smör och farin- samt strösocker fluffigt.
  3. Tillsätt äggen och vispa ihop.
  4. Rör ihop vaniljsocker med mjöl och bakpulver, arbeta ner det i smörblandningen.
  5. Tillsätt chokladen, spara några bitar, arbeta ihop smeten.
  6. Smält Nutellan på låg värme över vattenbad eller i mikron.
  7. Bred ut häften av kaksmeten i formen så att hela botten täcks.
  8. Häll över Nutelllan och bred ut den över kaksmeten.
  9. Klicka ut den sista smeten och bred ut den försiktigt över Nutellan.
  10. Strö över den sista chokladen.
  11. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kanterna ska vara fasta och mitten lite lös.
  12. Låt kakan svalna innan du tar bort kanten av formen.

Servera lite ljummen, gärna med en skopa vaniljglass.

Foto: Fridas bakblogg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.