Banankaka med Nutella

Jag har ofta bananer hemma som blir på tok för svarta och inte alls goda att äta som dom är. Har du också sådana bananer hemma så släng dom absolut inte! Mogna bananer är perfekta att använda i pannkakssmet och bakverk som denna banankaka. Det här är därför något jag gör ganska ofta och det blir lyckat resultat varje gång. Den här banankakan blir väldigt saftig inuti och med en knaprig utsida.

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2 mogna bananer
  • 4 msk mjölk
  • 2,5 dl mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 50 g grovhackad mörk choklad
  • 0,5 dl Nutella

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en skål.
  2. Knäck äggen i det smälta smöret och sockret. Vispa ihop blandningen.
  3. Skär ner bananerna i mindre bitar och mjölken i blandningen. Vispa kraftigt tills allt är välblandat.
  4. Vispa ner mjöl, vaniljsocker, bakpulver och bikarbonat.
  5. Rör till sist ner den hackade chokladen och Nutella. Blanda bara några varv med de sistnämnda. Det skall inte blanda sig helt. Grädda i en smord form på ca 20 cm, i ca 45 min. Stickan skall vara torr när kakan är klar.

Källa: blogg.mama.nu

#nutellarecept #nutella #recept #banan #banankaka #sockerkaka #fika #efterrätt #sötsugen

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.