Nutellabiskvier toppade med nötchoklad

nutellabiskvier
Receptet räcker till ca 25 Nutellabiskvier

Ingredienser:

  • Botten:
  • 300 gram mandelmassa
  • 0,5 dl socker
  • 1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )
  • Fyllning :
  • 150 gram rumsvarmt smör
  • 1 äggula
  • 2,5 dl florsocker
  • 0,75 dl nutella
  • Topping:
  • 200 gram schweizernöt

Tänk på att alla ingredienser till fyllningen måste vara rumsvarma- annars kan smörkrämen skära sig.

Gör så här :

  1. Ställ ugnen på 175 grader. Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet/deg med äggvitan och socker.
  2. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter, de ska fortfarande vara lite sega i mitten.
  3. Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till smörkrämen. Tänk på att smaka av smörkrämen så att du får den så söt som du vill ha den. Bred ut ett toppigt eller runt lager på ”undersidan” av biskvibotten. 
  4. Ställ svalt och smält under tiden chokladen. Den ska inte bli för varm- utan låt den svalna något. Doppa sedan i botten och doppa dem i chokladen och ställ svalt så att chokladen stelnar. Klart att serveras!

Källa: jennysmatblogg.nu

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.