Nutella Cheesecake

nutella-cheesecake

Ingredienser:

  • 250 g Digestivekex
  • 75 g mjukt osaltat smör
  • 400 g Nutella (rumstempererad)
  • 100 g hackade, rostade hasselnötter
  • 500 g färskost (rumstempererad)
  • 60 g siktat florsocker

Gör såhär:

  1. Bryt Digestivekexen i småbitar och lägg i en matberedare eller krossa dem för hand. Tillsätt smör och 15 ml (1 msk) Nutella och kör tills det börjar klumpa sig.
  2. Lägg 25 g (3 msk) av hasselnötter och fortsätter att blanda tills du får en fuktig, sandig blandning . Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant (ca 23 cm). Ställ i kylen medan du gör fyllningen.
  3. Vispa färskost och florsocker till en jämn smet och tillsätt sedan resten av Nutella och rör ihop till en smet. Ta ut formen från kylskåpet och häll fyllningen över kexbottnen.
  4. Strö hasselnötter över fyllningen. Låt cheesecaken vila i kylen minst 4 timmar innan servering eller över natten.

Receptet kommer från: http://leylasnanouniversum.com

#nutellarecept #nutella #cheesecake #efterrätt #baka #nobake #fika #recept

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.