Mozartkulor med Nutella

Vanligtvis görs Mozartkulor med nougat i mitten men här har vi bytt ut nougaten mot Nutella. Det smakar fantastiskt gott! Alltid när jag gör något med smält choklad så blandar jag 50/50 mörk och ljus choklad. Det blir absolut godast tycker jag. Här har vi även haft på lite rosa strössel 🙂

Ingredienser:

  • 250 gram Nutella
  • 500 gram marsipan
  • 150 gram ljus choklad
  • 150 gram mörk choklad
  • 1 tsk neutral olja

Gör så här:

  1. Klicka ut 30 delar Nutella på en plåt täckt med plastfolie eller bakplåtspapper. Låt stelna en stund i frysen.
  2. Dela under tiden mandelmassan i 30 lika stora bitar som du plattar ut tunt.
  3. Ta ut plåten med Nutella från frysen. Lägg en Nutellaklick på varje platta med mandelmassa och forma runt Nutella så den täcker helt.
  4. Dela chokladen i bitar i ett smalt glas. Mikra max 30 sek åt gången på full effekt tills chokladen är nästan helt smält. Rör om mellan gångerna.
  5. Doppa kulorna i chokladen med hjälp av en potatissticka och en gaffel. Låt stelna på plåten med plastfolie under.
Mozartkulor med Nutella

Källa: Celia Lind

#nutellarecept #nutella #recept #mozartkulor #fika

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.