Kladdig Nutella-bananbrownie med skumbananfluff

Läckra kladdiga brownies med skumbananfluff som du förbereder dagen innan montering för bästa resultat. Skumbananfluff vispar man som vanlig grädde och använder som dekoration till kakor, tårtor osv. Överdosera inte godismängden för att få mer smak, då blir konsistensen lätt gummiaktig och svår att vispa.

Kladdig Nutella-bananbrownie med skumbananfluff
Kladdig Nutella-bananbrownie med skumbananfluff. Bild: Allagodating

Ingredienser:

  • Brownie:
  • 120 gram smör
  • 250 gram choklad (hälften mörk och hälften ljus blir godast)
  • 4,5 dl strösocker
  • 1,25 dl mjöl
  • 2 dl Nutella
  • 4 ägg
  • 3 dl kakao
  • En nypa salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 gram hackade skumbananer
  • Skumbananfluff:
  • 3 dl vispgrädde
  • 70 gram skumbananer skurna i mindre bitar

Gör såhär:

  1. Det är viktigt att blandningen får bli riktigt kall så förbered skumbananfluff och brownie dagen innan montering.
  2. Skumbananfluff: Värm grädden försiktigt under omrörning, den får inte koka!
  3. Häll ner godiset och rör om så att det smälter helt. Häll över i en bunke och låt svalna.
  4. Förvara i kyl över natten.
  5. Brownie: Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och smör i en rejäl skål över vattenbad. Rör ner sockret så att det smälter i den ljumna blandningen. Ta av från plattan och låt svalna av något.
  6. Häll ner Nutella i en bunke och arbeta in äggen, ett i taget. Tillsätt chokladblandningen.
  7. Blanda ihop de torra ingredienserna och skumbananerna och vänd ner detta i chokladsmeten.
  8. Bred ut i en bakplåtspappersklädd form. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.
  9. Låt svalna och förvara i kyl över natten.

Tack Allagodating för receptet!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.